NIINA


Syntymäaika:                13.1.1991

Kotiseura:                      Golf Talma

Kasvattiseura:               Kalajokigolf

Ammattilaiseksi:           Kesäkuu 2017

Paras kierros:                65 (-7) 

                                       Hillside Golf, hill-kenttä

Valmentaja:                   Matti Ojala


"Live in the moment!"

"Smile, it confuses people!"


Miten päädyin ammattilaiseksi...  

Olen lähtöisin Kalajoelta, missä ensimmäiset kosketukset golffiin otin ollessani 4-vuotias. 10-vuotiaana aloin viettämään aikaani golf kentällä yhä enemmän. Kilpailemisen junnujen sarjassa aloitin ollessani 14 vuotias.

Juniori-iän lopulla saavutin yleisen sarjan lyöntipeleissä neljännen sijan ja seuraavana vuonna U21-tyttöjen lyöntipelin SM-pronssimitalin. Juniori-iän "loputtua", jatkui kisaaminen entiseen malliin Finnish Tourilla ja vuonna 2015 voitin naisten lyöntipelin Suomen Mestaruuden. 

2017 kesäkuussa pelasin Virossa viimeisen amatöörikisani, Estonian Ladies Amateur Openin, jossa sijoitukseni oli kolmas. Edellisen vuoden lopulla pelaamani ensimmäinen European Tourin karsinta kisa teki päätöksen puolestani. Viron kisan jälkeen siis seuraava looginen siirto olikin siirtyä ammattilaiseksi, Suomessa pelattavaa LETAS:n kilpailua silmällä pitäen. Saman vuoden joulukuussa pelasin toiset European Tourin karsinnat, joista sainkin kortin Ladies European Tourin haastajakiertueelle LET Access Seriesille kaudelle 2018.

... ja mitä ammattilaisuuden alkutaipaleella on tapahtunut?

Kausi 2018 oli ensimmäinen täysi kauteni ammattilaisena. Pelasin 9 kisaa LETAS:lla jossa paras sijoitukseni tuli Belgiasta jossa olin sijalla 29. Kausi oli muuten vaikea ja täynnä pettymyksiä, mutta tiesin että peli oli menossa oikeaan suuntaan. Olisi vain ajan kysymys milloin palaset loksahtaisivat kohdilleen. Syksyn hyvän treenijakson pääteeksi käytävät LET:n karsinnat menivät loistavasti ja pelasin itselleni kortin Euroopan pääkiertueelle Ladies European Tourille, sijoittumalla karsintafinaalissa sijalle jaettu 10., viiden kierroksen yhteistuloksella -9. 

Kaudella 2019 pelasin siis molempia, Ladies European Touria ja LET Access Seriesiä. Ensimmäinen kauteni LET:llä oli taas uuden oppimista ja isommat kilpailut veivät mennessään. Pelasin pääkiertueen kisoja yhteensä 8, joista paras sijoitukseni 62. tuli Thaimaan kisasta, jossa tein myös ensimmäisen cuttini LET:llä. LETAS kauteni oli ylä ja alamäkiä täynnä. Kisoja oli paljon ja osan jouduin kalenterista karsimaan pääkiertueen kisojen takia, mutta kaiken kaikkiaan pelasin 13 kisaa LETAS:lla. Kausi lähti hieman ruosteisesti liikkeelle, mutta pikkuhiljaa tulokset paranivat, sijoituin kaksi kertaa top10:n kesällä ja syksyllä saavutin ensimmäisen ammattilaisvoittoni LETAS:n päätöskisassa Ranskassa. Ranking sijoitukseni LETAS:n Order of Meritissä kaudella 2019 oli 20. 

Mistä lähdetään uudelle vuosikymmenelle?

Kaudella 2020 pelaan täydellä kortilla LET:n haastajakiertuetta LET Access Seriesiä. Tavoitteenani on jälleen voittaa ammattilaistourin kilpailu ja olla LETAS rankingissa top5 joukossa, jolla aukeaisi suora pelioikeus pääkiertueelle kaudelle 2021. 

Koronan nyt pilatessa kauden 2020 lähes täysin jatketaan samalla suunnitelmalla kaudelle 2021 siinä toivossa, että kausi voitaisiin pelata mahdollisimman normaalisti.